Att tjäna pengar på en hemsida

De finns många olika anledningar till att starta en hemsida. De flestas första hemsida var en personlig hemsida för släkten där semesterberättelser och foton stod i fokus. De var innan Facebooks intåg. Nu för tiden har hemsidor mer kommersiell fokus. De flesta hemsidor är till för att representera företag. De är också till för att locka nya kunder till företaget. En hemsida kan också benämnas som en annonsplats för ett företag. Men de finns också hemsidor som är själva företaget. Då skall hemsidorna tjänas pengar åt företaget. De vanligaste typen av dessa hemsidor som skall tjäna pengar är bloggar, affiliate hemsidor och webbshoppar. Vi tänkte ge några exempel på dessa tre typer av hemsidor.

Bloggar har vi alla läst många gånger. Den allra kändaste är Blondionbellas hemsida. Denna blogg handlar om kläder, smink och vardagen för en numera vuxen tjej. Hon tjänar pengar genom att visa upp företags produkter. Hon får också annonspengar för annonser på hemsidan. Det är med andra ord en enkel inkomst om man gillar att blogga. Men de gäller också att skriva om intressanta ämnen för att få besökare.

Affiliate hemsidor är något som blivit populärt på senare dagar. De vanligaste är affiliate hemsidor som länkar till spel, lån, försäkringar och resor. Ett exempel är smslån snabbt. Den recenserar och visar bäst snabblån för människor som är behov av akuta lån. De skickar därefter vidare besökaren till en långivare och får provision för detta.

Webbshoppar är också något du som läser detta förmodligen varit inne på. Det är en affär på nätet. Man ser bilder, info och recensioner om olika produkter. Man köper därefter produkten och får hem den i brevlådan.

Det viktigaste att tänka på när man startar en hemsida är syftet. Det viktigaste syftet man bör ha med en hemsida är, “tillföra internet något”. Det skall tillföra besökaren info som den inte visste innan. Man skall vara nöjd efter besöker. Vi hoppas att du lyckas med just din hemsida oavsett vad för typ av hemsida du startar!

hemsida